fbpx
  • Без категория

Гуна Иванова и нейните внучки с нов съвместен фолклорен албум

Written by on 04/02/2015

Гуна Иванова и нейните внучки с нов съвместен фолклорен албум

Изпълнителката на Diapason Records зарадва своите почитатели с нов фолклорен албум. Проектът е озаглавен „Зайди, зайди, ясно слънце”. Изненадата, която поднася този път Гуна Иванова е, че продуктът е със специалното участие на нейните внучки Ива и Велислава Костадинови.

„Зайди, зайди, ясно слънце” включва 16 песни. Част от композициите се изпълняават от Ива и Велислава, други – от Гуна Иванова, а останалите – в трио. Сред тях са добре познатите и обичани от всички „Море сокол пие”, „Зайди, зайди, ясно слънце”, „Катерино моме”, „Земи огин, запали ме”, както и нови авторски проекти като „Синьо мънисто” и „Феникс”. „Айде, моме, босо по росата” е специален подарък за Ива и Велислава от тяхната баба.

„Науичили сме много от нея. Освен наша баба, тя е наш учител и ментор. Радваме се, че ни подари песен, на която тя е автор на музиката и текста. Пожелаваме си албумът да има голям успех.”, споделиха младите надежди на фолклорната музика.

За новото CD фолклорната легенда разказа: „Много съм щастлива, че заедно осъществихме този проект. Видях в своите внучки потенциал още малки. Идваха с мен на репетиции и концерти. Реших да им подам ръка, за да развият таланта си. Все пак освен баба, аз съм техен духовен и житейски учител. И те като мен предпочитат песни, които носят послание и докосват душите на хората.”

След „Празник е сега”, триото съвсем скоро ще зарадва своите почитатели с ново видео. Гуна Иванова обеща, че ще продължи да работи по нови, както самостоятелни, така и съвместни с внучките проекти.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/RtJ_nMar1GU“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Reader's opinions

Comments are closed.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist