fbpx

За телевизията

 

Фен Фолк ТВ е 24-часова национална музикална сателитна телевизия, специализирана в излъчването на българска фолклорна музика от всички етнографски области на България. Тя стартира дейността си на 01.06.2013 г. и е с изцяло музикално – развлекателна насоченост. Излъчва се във формат  SD и HD 16:9.

Удостоверение за регистрация: ЛРР-02-4-126-02 с начална дата на разпространение 01.06.2013 г.

Основ на цел на Фен Фолк ТВ е да представи богатството и разнообразието на българския фолклор чрез показване на много и различни фолклорни изпълнители, инструменталисти, оркестри и техните солисти, ансамбли, камерни фолклорни формации, танцови формации, хореографи и др. Фен Фолк ТВ дава поле за изява както на доказани и известни изпълнители и формации в областта, така и на млади, прохождащи, самобитни, самодейни и все още непопулярни такива.

Фен Фолк ТВ допълва портфолиото на медийните групи Кю мюзик медия груп и Ди Ен Кей Медия груп, като включва и изцяло фолклорна телевизия в техния микс. Като допълнение Фен Фолк ТВ отговаря и на все по-нарастващата тенденция за завръщане интереса на различните поколения към българския фолклор, традиции, бит.

Фен Фолк ТВ е насочена към всички българи, без ограничение на пол, възраст, религия, социален статус, местоживеене.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist