fbpx
  • Без категория

Ансамбъл „Тракия“ представя танц по разказ на Чудомир в Плевен

Written by on 19/03/2015

Ансамбъл „Тракия“ представя танц по разказ на Чудомир в Плевен

Снимка: tok.bg

Героите на сладкодумния разказвач Чудомир от разказа „Първа среща“ Велко и Лилка ще оживеят на сцената в атрактивната хореография на ръководителката на ансамбъл „Тракия“ проф. Даниела Дженева.

Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще подари на плевенската публика два концерта и ще представи нов танц. Поради огромния интерес на публиката драматичен театър „Иван Радоев“ в гр. Плевен ще отвори вратите си за два концерта на 21 март. Първият започва в 18 часа, а вторият – в 20.30 часа.

Ансамбъл „Тракия“ ще представи пред публиката в Плевен нов северняшки танц. Танцът се казва „Първа среща“ и е вдъхновен от разказа на Чудомир за вълнуващите трепети на Велко и Лилка. В разказа си сладкодумният разказвач описва подробно и живописно как на селския мегдан се вие хоро от момци и девойки и как непохватният Велко за първи път се опитва да се хване на хорото и задява красивата Лилка.  Музиката е на Любен Досев, а атрактивната хореография е на ръководителката на ансамбъл „Тракия“ проф. Даниела Дженева. Както в повечето си хореографии, и тук артистите не просто ще танцуват, но ще потопят зрителите в цялостната атмосфера на историята, ще впечатлят с артистизъм и достоверно изграждане на образи.

Северняшкият танц „Първа среща“ ще бъде представен предпремиерно пред родната публика на ансамбъла в Пловдив на 20 март в градския Дом на културата.

Почитателите на ансамбъла в Плевен са толкова много, че залата на ДТ „Иван Радоев“ не може да ги побере и по тази причина артистите ще направят два концерта в един ден. Това се случва рядко и ще бъде изморително, но в същото време и много приятно за изпълнителите, защото те ще могат да зарадват повече хора, сподели проф. Дженева.

Освен новия си танц ансамбъл „Тракия“ ще представи и изпълнения от различни етнографски области. Тежки македонски хора, ефирен лазарски танц, тракийски сюити и темпераментни танци от Шоплука са само част от пъстрата програма на артистите.

Билетите за концертите на фолклорен ансамбъл „Тракия“ в Плевен се продават на билетната каса на драматичен театър „Иван Радоев“. За да могат повече хора да се насладят на изпълненията на ансамбъл „Тракия“ за групови посещения, за ученици и студенти билетите са на специални цени.

Концертите се организират от Мениджърска агенция „Българка“. За информация и билети всички заинтересовани могат да се обръщат към Николай Падалски – тел.: 0879 988 085 и Тони Тонкова – 0878 987 065, myconcert@abv.bg.

 

Източник: tok.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist