fbpx
  • Без категория

Ансамбъл „Пирин” ще пее по повод пролетния празник на Казахстан

Written by on 19/03/2015

Ансамбъл „Пирин” ще пее по повод пролетния празник на Казахстан

Снимка: tok.bg

Солисти от благоевградския ансамбъл „Пирин“ ще пеят по повод празника на Република Казахстан Науруз Мейрамъ. Събитието ще бъде пред зала „22 септември” на 21 март от 11.00 часа, пред почетното консулство на републиката в Благоевград. 

Солисти от благоевградския ансамбъл „Пирин“ ще пеят по повод празника на Република Казахстан Науруз Мейрамъ. Събитието ще бъде пред зала „22 септември” на 21 март от 11.00 часа пред почетното консулство на републиката в Благоевград. Участие в празничния концерт ще вземе и Веселин Маринов.

Празникът Науруз Мейрамъ продължава три дни по традиция. “Науруз“ означава „раждането на пролетта“. Това е празникът на пролетното съживяване в Казахстан. Празникът е разпространен сред хората от Изтока дълго преди приемането на исляма и по тази причина е лишен от религиозни ритуали и фокус. По източния календар Науруз – началото на Новата година съвпада с деня на пролетното равноденствие. За Казахстан този ден е символ на пролетното подновяване, триумфа на любовта, плодородието и приятелството.

 

Източник: tok.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist