fbpx

Теодора с молитва за България в „Свети Георги“

Written by on 26/04/2023

Теодора с молитва за България в „Свети Георги“

„Свети Георги“ е поздравът на Теодора към българите за Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Изпълнителката на Diapason Records представи авторската си композиция на фолклорна основа специално за зрителите на „Фен Фолк ТВ“.

„В новия си авторски фолклорен албум ще заложа на няколко тематични песни. Една от тях е тази, една от най-любимите ми е. Всеки познава някой Георги. Моят баща също е Георги и за семейството ми този ден има огромно значение“, споделя Теодора. Георги е най-разпространеното мъжко име у нас – според националната статистика така са кръстени 178 хил. българи.

„Текстописецът Йордан Гергов първо написа стихотворение, което с всяка дума оживя пред мен. Мелодията сама ми дойде за секунди“, разкрива част от творческия процес певицата.

Тя изпратила мелодията на аранжора Сашко Митковски, който веднага започнал да работи по аранжимента. Записите осъществила в студиото на музиканта в Република Северна Македония.

Песента не е само поздрав за имениците. Тя е и молитва за ново начало на живота след дългата зима, както и за по-добро бъдещe за всички хора в България: „За зелено всички да се хванем, / лошото да го забравим / и света дано за всички бъде / много по-добър от утре!“.

Снимките са реализирани на територията на храм „Св. вмч. Георги Победоносец“ в квартал „Горубляне“ в София.

Момичетата и момчетата от Фолклорната танцова формация „Асти Денс“ на художествения ръководител Николай Бояджиев партнират на Теодора. Майсторският тоалет с автентични шевици на певицата е избродиран ръчно специално за нея от VEZE.BG.

Видеото на „Свети Георги“ на Теодора може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist