fbpx

Подготовка за веселие на Гергьовден в новия епизод на „Магията на традициите“ с Галина Димитрова

Written by on 26/05/2023

Подготовка за веселие на Гергьовден в новия епизод на „Магията на традициите“ с Галина Димитрова

Осмият епизод на „Магията на традициите“ ни отвежда в едно от най-красивите места в България с богато историческо минало – село Дълбоки, община Стара Загора. Галина Димитрова ще ни въведе в магията на почитаните по тези земи обичаи на църковния празник Гергьовден.

Харизматичната водеща ни среща с кметицата на село Дълбоки – Марина Станчева, която разказва за историческите събития, които са се случвали на територията на селото и за акцентите на обществено-икономическия му живот.

Епизодът ни среща с, основаното непосредствено след Освобождението, НЧ „Развитие 1878“ в с. Дълбоки, което е организатор на 3-дневния събор на празника Гергьовден.Секретарят на читалището и дългогодишни самодейци разказват за развитието на предприятието, традиционните носии и престилки за региона, техните обреди и как успяват да ги съхранят за младите. Епизодът показва някои от най-скъпите награди, спечелило читалището.

Във финалните минути на епизода водещата на Фен ТВ пременя своята носия, с традиционна за селото такава и тръгва, за да се потопи във веселието и харизмата на селото.

Не пропускайте да гледате осми епизод на предаването „Магията на традициите“ с премиера на:

27 май (събота) oт 15:30ч. в ефира на Фен Фолк ТВ

Повторенията можете да гледате на:

28 май (неделя) от 10:00 ч.; 30 май (вторник) от 16:30 ч. и 1 юни (четвъртък) от 08:00 ч.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist