fbpx

Теодора пренася аромата на Странджа

Written by on 15/11/2023

Теодора пренася аромата на Странджа

Теодора изненада почитателите на автентичния фолклор с „Полъх от Странджа“. Китката обхваща народните песни „Я снощи ходих, бульо льо“ и „Хайде наздраве, Марулче“ и ще бъде включена в нейния предстоящ народен албум.  

Изпълнителката, родом от Бургас, неведнъж е споделяла, че е закърмена с музиката от тази фолклорна област. И двете мелодии са ѝ познати още от времето в музикалното училище, което е завършила. През годините те са били интерпретирани от едни от златните странджански гласове и са част от златния фонд на Българското национално радио.  

Аранжиментите отново са дело на Виктор Йорданов–Кардама, завършил и предишната фолклорна огърлица на звездата на Diapason Records – „Странджа в сърцето“.

„Когато изпълнявам тези песни, пред мен оживяват картини от детството ми. Надявам се, че съм успяла да пресъздам аромата на моя красив роден край“, казва Теодора.

Можете да гледате „Полъх от Странджа“ на Теодора в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist