fbpx

Росица Енева с първи официален дебют в ефира на Фен Фолк ТВ

Written by on 22/06/2022

Росица Енева с първи официален дебют в ефира на Фен Фолк ТВ

Росица Енева представя в ефира на Фен Фолк ТВ видеоклипа към песента „Да знаят момци“. Това е втора авторска фолклорна песен на младата изпълнителка от Каварна. Музиката и аранжиментът на песента са дело на Неделчо Вълев. Текстът е на самата изпълнителка.

„Реализацията на моята първа песен, която се казва „Мома Росена“ сбъдна голяма моя мечта и ме вдъхнови да напиша на един дъх текста на „Да знаят момци“ – разказва Росица Енева.

Видеото е заснето в Етнографски комплекс „Калимански хан“ от Недко и Ивелина Александрови, а пъстрота и настроение в клипа внася хореографията на танцова формация „Балкански ритми“ от гр. Варна.

Росица Енева е завършила средно музикално училище по изкуствата “Добри Христов” в град Варна със специалност класическо пеене, но след завършване на образованието си започва да пее по заведения и ресторанти музика, различна от този стил. След години натрупан опит, работа с различни музиканти и необходима рутина взима решение за по-сериозна крачка – да създава свои песни.

„Любовта ми към фолклорната музика не е от сега. Още от дете обичам да слушам народна музика и смятам, че това е жанр, който е неподвластен на времето. Не съм се фокусирала върху точно определен стил музика. Единственото, което държа е тя да е българска, да е мелодична и със смислен текст“ – споделя певицата.

А относно нови проекти: „Да, работя и върху други фолклорни песни, но за сега мисля да не издавам повече подробности. Нека бъде изненада за всички зрители и почитатели на Фен Фолк ТВ“ – завършва Росица Енева.

Гледайте премиерата на „Да знаят момци“ в ефира на Фен Фолк ТВ на 23 юни от 12:30 часа.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist