fbpx

Родопа иде в Белозем

Written by on 13/11/2019

Родопа иде в Белозем

„Родопа иде в Белозем“  –  и с какво да дойде Родопа, ако не с родопската каба гайда.

Гайдарски състав „Войводите“  с ръководител Атанас Младенов организира празничен концерт в пловдивското село Белозем. Датата е 23 ноември /събота/ , часът 18:00, а мястото Народно читалище „Просвета 1909 г.“.

Гайдарите  ще ни подарят магичния звук на родопската каба гайда. Известните народни изпълнители Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев  ще ни изпеят красиви родопски песни. А Танцова школа Тодорови ще извият кръшни хора. Несъмнено събитието ще се превърне в първия по рода си подобен спектакъл.

„Реализацията на този концерт е моя сбъдната мечта. Гордея се с Гайдарски състав „Войводите“ и с всичко, което постигнахме в рамките на една година. Признателен съм към всички жители на Белозем, които ми гласуваха доверието си. Без тяхната подкрепа нямаше да постигна всичко това. Благодаря и на Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев, които откликнаха на поканата ми. За нас ще бъде чест да бъдем заедно на една сцена. Родопа е планината с душа, с най-прочувствената мелодия и най-завладяващата песен. Родопа ще бъде в Белозем, за да докосне всички.“ – споделя ръководителят на Гайдарски състав „Войводите“ и организатор на събитието. Той отправя своята покана, входът е свободен, а настроението гарантирано.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist