fbpx

Радостина Николова с нов видеоклип и дебютен албум

Written by on 20/10/2022

Радостина Николова с нов видеоклип и дебютен албум

Двойна премиера днес за Радостина Николова. Изпълнителката и продуцентите ѝ от Диапазон Рекърдс представиха новия ѝ видеоклип към песента „Ей, хоро“ и дебютния ѝ албум „Идвай, либе“.

CD-то носи името на едноименната композиция от Пирин Фолк 2021 г. Тогава в конкурса за авторска песен Радостина взе втора награда на фестивалното жури.

В албума младата певица представя 15 песни, изпълнени със завидно майсторство. Диска съдържа 5 авторски песни за любовта, веселието и магията на българката, 5 хороводни песни, олицетворяващи буйния темперамент, хумора и разнообразието на шопската песен и 5 македонски песни за майчината любов, родината и хубостта на момата. „Идвай, либе“ е наличен в онлайн магазина www.bgmusicshop.bg тук: https://bit.ly/3CNfL5V, както и във всички музикални дигитални платформи.

Заедно с дебютния албум на Радостина Николова днес излезе и новият ѝ видеоклип към „Ей, хоро“. Песента е авторска, дело на композитора Светослав Лобошки и текст на Христина Димова и е включена в CD-то. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

„Идвай, либе“ е албум, създаден с огромна любов от изпълнителката и екипа ѝ от музикална компания Диапазон Рекърдс – към публиката и към фолклора като цяло. Радостина Николова е кръстена на своята баба, също народна певица. От нея гласовитата изпълнителна наследява дарбата и обичта към българския фолклор – най-вече към красотата на граовските песни и шоплука.

СЪДЪРЖАНИЕ:

1.Идвай, либе

2.Мари Радо, радомирке

3.Не питай, мамо

4.Лено, Ленчице

5.Веселба

6.Живували братя

7.Судбо моя

8.Прочула се Яна от Белица

9.Проклет да е

10.Не прибирай, мила мамо, стройници

11.Йове, Йове

12.Провикна се

13.Ей, хоро

14.Извило се оро

15.Магичната българка

Продуцент: Диапазон Рекърдс

Медийни партньори: Фен Фолк ТВ


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist