fbpx

„Магията на традициите“ – ново предаване на Фен Фолк ТВ с водещ Галина Димитрова

Written by on 26/01/2023

„Магията на традициите“ – ново предаване на Фен Фолк ТВ с водещ Галина Димитрова

„Магията на традициите“ се нарича новото предаване, което стартира тази събота, 28 януари  в 15:30 часа в ефира на Фен Фолк ТВ.

„Магията на традициите“ представя фолклора, традициите и народното творчество на различните области в България, които се открояват със своите характерни белези. Предаването ни отвежда в необятната магията на обичаите, танците и песните, предаващи се от поколение на поколение.

Водещ на предаването е фолклорната изпълнителка Галина Димитрова. Нейната любов към народното творчество се проявява още в детските й години. От малка свири на акордеон и танцува в народен ансамбъл. Завършва средното си образование в Разград със специалност Флейта, народно пеене и облигатно пиано. Придобива бакалавърска степен в Шуменския университет – специалност Музикална педагогика, а по-късно и магистърска степен в УНСС – специалност Счетоводство и контрол. Участва в последните две издания на престижния фестивал „Пирин Фолк“, а през 2022-а година печели и наградата на община Сандански. През септември 2022 г. подписва договор с музикална компания Ара Мюзик.


Първият епизод на предаването „Магията на традициите“ ни отвежда в община Своге, сгушена в сърцето на Искърското дефиле, в прохладна и уютна котловина, скрита в пазвите на Балкана. За местните традиции разказва Нина Копринджийсказам.-кмет на община Своге, с ресор социални дейности, култура и образование. А фолклорните групи от НЧ “Св.Св. Кирил и Методий“, с. Желен и НЧ “Н. Вапцаров 1956“, с. Томпсън и НЧ “Светлина 1896“, гара Бов демонстрират различни обичаи и приготвянето на традиционни ястия. Не липсват и красиви фолклорни песни, специфични за региона.

Не пропускайте първия епизод на новото предаване „Магията на традициите“ с премиера на 28 януари (събота) в 15:30 часа в ефира на Фен Фолк ТВ. Повторенията  можете да гледате на 29 януари (неделя) от 10:00 ч.; 31 януари (вторник) от 16:30 ч. и 2 февруари (четвъртък) от 08:00 ч.

Предаването „Магията на традициите“ можете да гледате и в ефира на Фен ТВ с премиера на 29 януари (неделя) от 12:00 ч. и повторения на 1 февруари (сряда) от 06:00 ч. и 3 февруари (петък) от 06:30 ч.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist