fbpx

Ирина Паскалева представя своя нов музикален албум „Заплакало е Мариово“

Written by on 21/11/2023

Ирина Паскалева представя своя нов музикален албум „Заплакало е Мариово“

Навръх 21 ноември, празника Въведение Богородично – Деня на християнското семейство фолклорната изпълнителка Ирина Паскалева представи своя нов музикален албум „Заплакало е Мариово“.

Той включва четиринадесет песни от македонския край, поднесени по въздействащ начин за любителите на българския фолклор.

Седем авторски и седем автентични песни за семейството, любовта и почитта към родината. Сред тях ще откриете плетеница от македонски ритми, които фоклорната изпълнителка е подбрала умело за всички свои почитатели. В албума са включени две дуетни песни, в които Ирина Паскалева си партнира с Юри Крумов  и Милко Бошнаков. В него присъстват и песните „Рила и Пирин“, „Заспало моме“, познати от ефира на Фен Фолк ТВ. Освен тях, впечатляващо присъствие има и заглавната песен „Заплакало е Мариово“, с която талантливата изпълнителка спечели първа награда на фестивалното жури в престижния фестивал „Пирин фолк“ Сандански 2022 в категория Изпълнителско изкуство.

За работата по албума Ирина Паскалева се е доверила на изтъкнати музиканти и аранжори – Сашко Велков, Здравко Георгиев Петьо Кръстев, Стоян Джамбазов-Джемби и други.

Щастлива съм, че именно днес на този голям празник – Деня на християнското семейство албумът ми излиза на пазара. В него съм събрала авторски и народни песни от македонската фолклорна област. Събирах песните дълго време и по-голямата част от тях свързам с моето семейство и обичани хора. Благодарна съм и на музикалната компания Diapason Records, която ме подкрепя и направи така, че новият ми албум да е факт. „Заплакало е Мариово“ е моят подарък към всички почитатели и ценители на българската народна музика“.- сподели Ирина Паскалева.

Албума „Заплакало е Мариово“ на Ирина Паскалева можете да закупите на сайта www.bgmusicshop.bg, както и на тел.  02/ 920 03 13.

Продуцент: Diapason Records

Медиен партньор: Фен Фолк ТВ

СЪДЪРЖАНИЕ:

1.         Не съм ангел

2.         Заплакало е Мариово

3.         Заспало моме

4.         Айде брала мома

5.         Яна гърло заболело

6.         Песен за село Огняново

7.         Жени се, сине

8.         Мори Яно (дует с Юри Крумов)

9.         Градил Илия килия

10.       Песен за село Старчево

11.       Рила и Пирин

12.       Стани, стани, момне ле (дует с Милко Бошнаков)

13.       Ако зажалиш някой ден

14.       Песен за Свети Мина


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist