fbpx

Запомнящ се финал за края на трети сезон на „Гласът на Родопите“

Written by on 22/05/2023

Запомнящ се финал за края на трети сезон на „Гласът на Родопите“

Третият телевизионен сезон на предаването „Гласът на Родопите“ завърши наситен с много емоции и музикални изненади! С празнично настроение Хамид Имамски и неговият оркестър зарадваха зрителите на Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, които проследиха финалния епизод на сезона и в социалните мрежи. По време на предаването Хамид Имамски сподели, че това може да е последен епизод за сезона, но работата по подготовката за следващия вече кипи с пълна сила.


В рубриката „Битът на Родопите“ ви срещнахме с Група за автентичен фолклор, село Върбина. Те изпълниха пред драгите зрители автентични песни от селото. Ръководителят на групата г-жа Сиракова разказа подробно за носията на с.Върбина, както и за празниците и традиционните ястия на района.


В „Песни от корените“ Хамид Имамски представи смисъла и стойността на подбраните песни в книгата „Родопа в песни“. Втората книга на изпълнителя е един по-дълбок разговор чрез песните и езика на родопския фолклор. Обичаи и традиции недоразяснени – и всичко това отново чрез песните.


За всички почитатели в рубриката „Специален гост“ зрителите успяха да се любуват на виртуозните изпълнения на звездите на Фен Фолк ТВ: Радостина Николова, Иван Паланов и Мелек Ерен, които ни потопиха в магията и красотата на родопската песен. Талантливите изпълнители не са представители на фолклорната област, но те споделиха как се е зародила любовта им към Родопската фоклорна област и бяха подбрали емблематичи и любими песни за всички зрители.


С изненади и настроение тяхното гостуване продължи и в рубриката „Хайде на Шенлика“, за да може и зрителите да се включат със своите поздрави и музикални желания.
За финал Хамид Имамски изпълни емблематичната песен „Чеирен са е запалил“ , както по традиция в края на всяко предаване. Емоционален завършек с думите „Да живее България“ и пожелание за здраве, късмет и до нови телевизионни срещи.


А вие следете всичко, което предстои в ефира на Фен Фолк ТВ, както на нашия официален сайт, така и в нашите социални платформи.

Българското сега и завинаги!


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist