fbpx

Емблематична македонска песен от днес в ефира на Фен Фолк ТВ

Written by on 27/05/2021

Емблематична македонска песен от днес в ефира на Фен Фолк ТВ

Емблематичната македонска песен „Стар мерак“ в изпълнение на талантливия народен певец Стоян Петков направи своята премиера в ефира на Фен Фолк ТВ.
Песента е позната със своето шлагерно звучене и се пее от малки и големи вече много години, а младият фолклорен изпълнител предлага своя нов прочит със съвременен аранжимент, който вплита модерното и автентично звучене.
„Тази песен е толкова пята през годините и повечето хора я познават в първоначалната интерпретация и запис на Иван Дяков. Желанието и амбицията ме насочиха към нея, защото тя имаше нужда да й се вдъхне нов живот. В допълнение и шлагерното й звучене, което ме грабна, наклони избора ми към нея“- разказва Стоян.

Автор на музиката и текста на „Стар мерак“ е големият композитор Димитър Янев.
„Благодаря от сърце на Весела и Малинка Яневи, дъщерите на маестро Янев, че ми гласуваха доверието да я запиша. Доста месеци водихме преговори, защото в крайна сметка за тях беше важно кой ще изпълни песента. Признавам си, че бях доста притеснен от гласуваното ми доверие и оказана чест и вложих цялата си енергия в реализацията на този проект“ – споделя обичаният изпълнител.
„Благодаря и на Виктор Йорданов – Кардама, който направи за мен новия аранжимент“- допълва той.
Лентата, режисирана от Ненчо Касъмов, е заснета в храм „Успение Богородично“, гр. Кюстендил. „Приемам това като благословия за мен, за екипа, за самия проект“ – не крие чувствата си Стоян Петков.
Участие във видеоклипа взимат и младите танцьори от ФА „Родолюбие“, гр. Кюстендил с художествен ръководител Васил Василев.
„Направих тази песен с много любов и с надеждата да зарадва ценителите на българския изворен фолклор, да ги накара да се усмихнат в тези трудни и сложни за всички времена“- обобщава емоцията и мисията си певецът.
Продуцент на проекта е музикална компания „Диапазон Рекърдс“. Видеоклипът се завъртя в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist