fbpx

Дует „ЖУТЕ“ представя видеоклипа към новата си песен „Яз не ле ти рекох, моме“ в ефира на Фен Фолк ТВ

Written by on 25/10/2021

Дует „ЖУТЕ“ представя видеоклипа към новата си песен „Яз не ле ти рекох, моме“ в ефира на Фен Фолк ТВ

Дует „ЖУТЕ“ представиха видеоклипа към новата си песен „Яз не ле ти рекох, моме“ в ефира на Фен Фолк ТВ на 25.10 /понеделник/ от 12:30 часа.

Песента има история. „Яз не ле ти рекох, моме“ е на над 100 години, пята е много отдавна и до момента не е записвана. За аранжимента двете момичета се доверяват на невероятния Валери Димчев, с когото се запознават, докато изучават „Педагогика на обучението по музика“ в ЮЗУ „ Неофит Рилски“ гр. Благоевград. В аранжимента са съчетани много инструменти – тъпан, гайда, кавал, тамбура, всички изсвирени на живо. И в съчетание със звънките гласове на Живка и Теодора се е получила красива и мелодична песен.

Видеоклипа е заснет в Банско и в село Коларово, Петричко с подкрепата и участието на много млади хора – усмихнати и лъчезарни. За сценария, заснемането и режисурата Дует „ЖУТЕ“ се доверява на младия Георги Гугалов, който ги провокира в клипа да има кадри, на които двете яздят коне. С помощта на конната база край Банско сцените са заснети, въпреки  предизвикателството, пред което е изправена едната от тях, заради страха си от животното. За колорита и настроението във видеото допринася и специалното участие на танцов ансамбъл „Шевица“.

Дует „ЖУТЕ“ – Теодора Катончева на 31 г. от гр. Разлог и Живка Миладинова на 32 г. от гр. Якоруда. Двете създават дует „ЖУТЕ“, през 2008 г., а името на дуета идва от първите срички на техните имена. Обичта към народната музика Живка и Теодора черпят от автентичните песни на родния им край – Пиринския.

Запознават се на кандидатстудентските изпити и са заедно от тогава. Освен на сцената двете момичета упражняват една и съща професия – учителки в детска градина.

Дует „ЖУТЕ“ – приятелство и партньорство в живота, професията и любовта към народната музика, което със сигурност предстои да ни поднася още хубава народна музика.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist