fbpx

„Гурбетчийска песен” в ефира на Фен Фолк ТВ

Written by on 14/01/2020

„Гурбетчийска песен” в ефира на Фен Фолк ТВ

Днес в ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи видеоклипът „Гурбетчийска песен”. Композицията е в изпълнение на младия родопски изпълнител Даниел Караасенов заедно с оркестър „Родопи” и гайдаря Явор Бобев.

Лентата е заснета край реката в село Първенец, откъдето е ръководителят на легендарния оркестър „Родопи” – Борис Христев. Той е автор на музиката и аранжимента, а текстът е народен.

„Отдавна искам да изпея песен на такава тематика, за да покажа колко тежък е гурбетът. Ние българите не трябва да забравяме от къде сме тръгнали, кои сме и коя е нашата страна. Не трябва да се оставяме да ни мачкат, тъпчат и третират като нация. Трябва да имаме уважение към истинските и стойностните неща. Трябва да пазим традициите си чисти и неопетнени. Да си спомняме за тях и историята ни не само по празници, а всеки ден.”, емоционален е Даниел Караасенов. Животът е твърде кратък, за да се събуждаш със съжаление. Така че, обичайте хората, които се отнасят с вас добре, и забравете за тези, които не го правят. И вярвайте, че всичко се случва с причина. Ако имате шанс, грабнете го. Ако той промени живота ви, допуснете го.”, допълва той.

„Гурбетчийска песен” може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията: https://www.youtube.com/watch?v=Mho5JEBjrqk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3Si69hixMb8FILS0hhquUxzKWLoR6eYzMiJgKWRH2y1McKKy_fBwL2P1w


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist