fbpx

Галина Димитрова с дебютен албум

Written by on 13/03/2023

Галина Димитрова с дебютен албум

Броени дни след Празника на жената Ара Мюзик представя дебютния албум на очарователната Галина Димитрова – „Защото съм жена“.

Той интересен и различен, завладяващ и енергичен!

„Защото съм жена“ съдържа 15 песни, 14 от които са авторски. За CD-то Галина Димитрова е работила с някои от най-изтъкнатите композитори и аранжори у нас: Стоян Джамбазов-Джемби, Здравко Георгиев, Красимир Гюлмезов, Румен Лозанов и Сашко Митковски от Северна Македония. За текстовете тя се доверява на Мариета Ангелова, Константин Пашкулев, Цане Петров. Самата изпълнителка е автор на някои от лириките, а стиховете към една от песните са на дъщеря й – Симона Димитрова.

В албума са включени двете песни „Галена мома“ и „Луди млади“, чиито видеоклипове можете да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ.

Четирите песни „Пролет“, „Дай ми власт“, „Ванга ми предрече теб“ и „Пей ми, Пирине“, с които Галина Димитрова взе участие в последните две издания на престижния фестивал „Пирин Фолк“ през 2021-а и 2022-а година, също са включени в CD-то.

Албумът е вдъхновен от българската жена и магията на нейната сила и красота. Но освен композициите, пресъздаващи своеобразна емоционална женска изповед в него е включен и дует с легендарния фолклорен изпълнител Володя Стоянов. Двамата представят своята интерпретация на обичаната песен „Сестра кани брата на вечеря“.

Интересна и различна е последната песен в албума – „Български войник“. Композицията има шлагерно звучене и възпява силата и храбростта на военнослужещите.

СЪДЪРЖАНИЕ:

 1. Два бели гълъба
 2. Еднаш се живее
 3. Галена мома
 4. Сестра кани брата на вечера (дует с Володя Стоянов)
 5. Луди млади
 6. Защото съм жена
 7. Ванга ми предрече теб
 8. Пролет
 9. Дай ми власт
 10. Пей ми, Пирине
 11. Пуста младост
 12. Той ще дойде тук
 13. Без отговор
 14. Мома хубавица
 15. Български войник

Продуцент: Ара Мюзик
Медийни партньори: Фен Фолк ТВ

Поръчайте албума на Галина Димитрова – Защото съм жена“ в онлайн магазинаwww.bgmusicshop.bg

Галина Димитрова с дебютен албум „Защото съм жена“ – YouTube


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist