fbpx

Галя Асенова е родена в гр. Плевен. Основното си образование завършва в крайдунавското село Остров, област Враца, където е живяла. Средното си образование получава във Френската гимназия в град Враца. Има магистърска степен по “Библиотечен и информационен и културен мениджмънт” – УниБИТ и магистърска степен “Предучилищна и начална училищна педагогика” от Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Работи като чуител в СУ “Христо Ботев” в с. Горна Малина.

От доста време работи като певица. С пеене се занимава от ученическите си години. Дарбата да пее наследява и от двамата си родители. Изпълнява народни, сръбски, гръцки, македонски песни, БГ естрада, попфолк и др. Песни. Работила е и в чужбина както с групи, така и само с един музикант, с който продължава да работи и в момента. В ефира на Фен Фолк ТВ се излъчват видеоклиповете й „Руска си вода налива“, „Залюбила малка мома“, „Мама на Кольо думаше“ и др.

През 2018 година Галя Асенова участва за първи път на “Пирин Фолк” в конкурса за авторска песен на македонска основа и печели една от специалните награди – „Свети Врач“ – наградата на кмета и община Сандански. През 2019 година участва отново в Конкурса за нова авторска песен на македонска основа с песента „Жива вода“. А през 2020 година участва в Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански с песента „Бре, воденичарю“. След едногодишна пауза, певицата отново се завръща на сцената на Летния театър за 30-ото юбилейно издание на фестивала.

В конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 Галя Асенова ще се представи с песента „Ще се върна, мамо“ /Музика: Георги Вардев, Текст: Катя Кирянова, Аранжимент: Иван Йосифов/

 BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist