fbpx

Стоян Петков с песен-подарък за празниците

Written by on 30/11/2022

Стоян Петков с песен-подарък за празниците

Днес в ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи видеоклипа „Кой що ме чуе да пеям“  на Стоян Петков. Песента дава заглавие на дебютния албум на изпълнителя на Diapason Records, който излезе само преди седмица на музикалния пазар.

Стоян Петков попада случайно на песента „Кой що ме чуе да пеям“, чувайки я по радио в Северна Македония. Тя веднага го грабва и решава да я добави в своя репертоар. Той се свързва с големия македонски композитор Сашко Митковски, който прави аранжимента.

 „Всичко стана на момента. Извадих текста на песента, още докато пътувах и след час вече бях в студиото на Сашко Митковски. Получи се много красива песен, която даде заглавието и на моя първи албум.“, сподели Стоян Петков.

„Бях я чувал в изпълнение на Васка Илиева. Бях притеснен дали ще се справя по време на записа най-вече с правилното произношение на думите. Благодаря от сърце за високия професионализъм на Сашко Митковски, който ми даваше насоки и съвети по време на записа.“, разказа още певецът на Diapason Records.

Видеото е заснето в полите на Витоша и участие в него взимат танцьорите от ТФ „Нова генерация“, град Кюстендил с художествен ръководител Евгений Вучков. За режисурата на клипа изпълнителят отново се доверява на Ненчо Касъмов.

Стоян Петков споделя, че дебютният му албум и видеото „Кой що ме чуе да пеям“ са неговия подарък към всички хора в навечерието на най-красивите празници:

 „Нека този албум и видео усмихнат всеки един от вас! Бъдете здрави и празнувайте с българските народни песни! Светли празници, както в дома, така и във вашите сърца!“.

Видеото на „Кой що ме чуе да пеям“ на Стоян Петков може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist