fbpx

Илиян Йорданов и Янка Рупкина с нов прочит на песента „Пуйченца“

Written by on 11/08/2020

Илиян Йорданов и Янка Рупкина с нов прочит на песента „Пуйченца“

Най-новата песен на Илиян Йорданов е отново в дует с легендарната Янка Рупкина. Тя носи заглавието „Пуйченца“. Това не е първата обща песен на двамата, а всичките им съвместни проекти до сега се радват на голям интерес от стана на публиката.

Изпълнителят на Diapason Records чува песента от популярната Нелина. Той прави свое проучване и разбира, че тя всъщност не е авторска, а народна. Той признава, че веднага го грабва текста, който е хумористичен, жив и весел. Също така му допада автентичното звучене и това, че отразява духа на българския народ, показвайки част от битието му и веселия му нрав.
По любопитен начин се ражда и идеята за дуета с голямата Янка Рупкина.

„Изпях я пред Янка. Оказа се, че тя я знае и бързо се съгласи да представим тази нова версия на песента.“, разказа Илиян Йорданов.
До този момент песента „Пучйченца“ получава отлични отзиви от любителите на народната музика. Илиян Йорданов не крие, че продължава да работи и по нови песни с народно звучене, които съвсем скоро ще представи.

Изпълнителят не пропуска да благодари и на своя продуцент. „Изключително благодарен съм на господин Касъмов, собственик на Diapason Records, който много ми помага за утвърждаването ми като народен певец.“, сподели още Илиян Йорданов.

Видеоклипът към песента е реализиран по време на усложнената епидемична обстановка при спазване на всички мерки за сигурност. Локацията е в близост до София. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

Можете да гледате Илиян Йорданов в ефира на Фен Фолк ТВ или в официалния YouTube канал на медията.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist