fbpx

Ансамбъл „Българе” с премиера на Античен театър Пловдив

Античен театър [ Пловдив]

Event info
Date: 11/09/2018
Location: Античен театър
Address: Пловдив
Details

 

Националният фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи новия си мащабен проект пред пловдивската публика на 11 септември от 20.30 часа на сцената Античен театър Пловдив.

 

Интригуващият музикално-танцов спектакъл представлява околосветско пътешествие и завладяваща феерия от емблематичните музика и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия. Акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата – българския. Освен че ще се насладят на много красива музика, песни и танци, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм, защото спектакълът е и своеобразна смехотерапия, твърдят организаторите на над двучасовото представление.

 

Наред с основния участник – ансамбъл „Българе“, на сцената Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти и певци: тримата български тенори „Уникалните гласове“, Албена Вескова, Звезди (Ахат), Квартет „Интро“, прекрасните сопрана от триото „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, участници в церемонията при откриването на българското Европредседателство, виртуозният гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, младите танцьори от „Денс стейшън“ и още популярни български изпълнители.

 

Перефразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик – Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров, създател на НФА „Българе“, триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна, като са включени елементи и от ред други мащабни, културни и патриотични събития.

Източник: impressio.dir.bg

Снимки: БулФото

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist