Райна Кабаиванска с осемнадесети майсторски клас

Написано от от 13/09/2018

Райна Кабаиванска с осемнадесети майсторски клас

 

Осемнадесетият международен майсторски клас на Райна Кабаиванска стартира от днес в Софийската опера и балет. След прослушване на 59 кандидати от 21 страни Кабаиванска избра 13 млади таланти (10 активни участници и 3-ма курсисти), с които ще работи за усъвършенстване на вокалната им техника и артистична интерпретация.

 

Сред тях са българките Александрина Михайлова (сопран) и Йоана Кадийска (мецосопран), както и идващата от Русия, но родена и израснала в България Мария Николова (сопран). Най-младият курсист е Йоанис Лазопулос (баритон) от Гърция. Давиде Риу от Корея и Рейналдо Дроз от Венецуела, които развълнуваха до сълзи българската публика през юни с концерта „Тенорите на Райна Кабаиванска“ в зала „България“, също са част от майсторския клас. В международния състав участват също млади оперни певци от Италия, Турция, Франция.

 

Най-добрите от младите дарования ще вземат участие в заключителния Галаконцерт в Софийска опера и балет на 29-и септември от 19 ч., когато Райна Кабаиванска ще обяви и стипендиите от своя дарителски фонд в Нов български университет. Традиционни партньори на фонда са Софийската община, „Фантастико“, Фондация „Америка за България“, както и частни лица и организации.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST