fbpx

Наум Петрески: „Пирин Фолк“ представя традиция за запазване на фолклора!“

Написано от от 10/08/2018

Наум Петрески: „Пирин Фолк“ представя традиция за запазване на фолклора!“

 

  1. Г-н Петрески, тази година сте специален гост на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански. Какво да очаква публиката в Летния театър?

Публиката може да очаква хубава, оригинална и качествена македонска музика при моето гостуване на 25 август. Ще представя както стари, така и нови песни.

  1. Какво е за вас Пирин Фолк – бил сте на сцената неведнъж?

За Пирин Фолк могат да се изкажат много хвалби – от началото до сега. Много музикални звезди са участвали, а някои са започнали творческия си път и успеха си оттам.

  1. От три години фестивалът е с нов организатор и има редица промени. Как ги оценявате?

Надявам се, че новият организатор е въвел много промени в позитивна насока, което мога да изкоментирам или потвърдя след фестивала, като се уверя лично.

  1. На база вашия дългогодишен опит като изпълнител, какво бихте посъветвали всички участници в конкурсите на Пирин Фолк?

Фестивалът представя хубава традиция за запазване на фолклора и с това искам да помоля всички по-млади изпълнители да са активни в запазването на фолклора, защото това е характеристика за традицията на една държава.

  1. Какво ново около вас?

Изминалата година беше много активна за мен, защото имах голям концерт в Скопие по повод 30-годишен юбилей, по време на който промотирах новия си диск „Гърло ненапеано”. Нормално след такъв голям проект имах нужда от малко почивка… Заедно с моята продуцентска къща „Award Promotion” се подготвяме за концерт и нов голям предстоящ проект.

  1. Вашето пожелание за читателите на вестник „Топ преса“?

Бих искал да поздравя всички читатели на списание „Топ преса“, както и моите фенове и нека всички бъдат част от Пирин Фолк и се забавляват с музиката! Заповядайте на 24, 25 и 26 август в Летния театър на Сандански!

Източник: в-к „Топ преса“


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST