fbpx
  • Без категория

Музейният детски кът на Етъра гостува в столицата

Written by on 18/03/2015

Музейният детски кът на Етъра гостува в столицата

Снимка: АЕК

От 22 март до 26 април посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей – София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности, представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс “Етър” – Габрово.

Гостуващите мобилни конструкции от детския кът в Етъра, чрез достъпна и атрактивно представена информация, чрез игри и занимания обучават децата в различни занаяти и умения, запознават с народните традиции.

Малките посетители заедно със своите семейства и придружители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи, търговци… Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки.

Подготвени са много изненади, игри, гатанки, демонстрация на шиене с гайтан. Деца от ОУ “Ран Босилек” – Габрово ще представят обичая Благовещение и фолклорна програма. Специални гостите на тържеството ще са и децата от SOS детски селища с. Дрен, а тяхната формация за ударни инструменти “Сладки дренки” ще помага за прогонването на всички “змии и гущери, защото иде Благовец”.

“Заповядайте в детския кът в НИМ – София, където сред тематичните работилнички, може да откриете своите умения и да се потопите в миналото!”, споделят от Етъра.

Празникът е под егидата на зам.-министъра на младежта и спорта Калин Каменов и се осъществява с любезното съдействие на фондация „Искам бебе“ и фирма „Техем“.

 

Източник: gabrovonews.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist