fbpx
  • Без категория

Международен детски фолклорен фестивал София 2015

Written by on 10/03/2015

Международен детски фолклорен фестивал София 2015

Четвъртото издание на “Международен Детски Фолклорен Фестивал – София” ще се проведе и тази пролет, между 23 и 26 април. Ежегодният проект се реализира от сдружение „Международен детски фолклорен фестивал – София” с изключителната организационна подкрепа на създателите и хореографите от детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” в София. Форумът успешно изпълнява своята мисия да запази и покаже традициите както на българския автентичен фолклор под формата на танц, носии, традиционни обичаи и игри, вплетени в хореографията, така и на чужди детски групи от цял свят, представящи  автентичен и обработен фолклор  от своите страни.

Традиционно и тази година фестивалът ще се развива на няколко сцени, разположени в различни райони на София. Откриването на 23 април ще се състои по традиция на откритата сцена в район Младост, ситуирана срещу сградата на общината там. На 24 април децата участници ще се изявяват на открита сцена на площада в село Бусманци. На 25 април читалището в село Бистрица за втора поредна година гостоприемно ще отвори врати за танцуващите деца и тяхната публика. Финалът на 26 април ще е на сцена в центъра на столицата. Всички изяви и в четирите дни са с вход свободен.

Участие в IV-то издание на фестивала ще вземат между 700 и 1000 деца на възраст между 8 и 14-годишна възраст от България и шест други страни. Скоро ще бъде обявена и пълната програма на фестивала с всички участници по дни, часове и сцени на официалния сайт www.festivalsofia.com.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist