Карнавал на плодородието Шумен 2018

Написано от от 14/09/2018

Карнавал на плодородието Шумен 2018

 

През 2018 г. Карнавалът на плодородието Шумен ще се проведе на 28, 29 и 30 септември.

Карнавалът на плодородието започва своята история през 2000 година и представлява уникално съчетание на родни фолклорни традиции и карнавалната култура на европейските градове, симбиоза между автентичния градски фолклор, селския живот и модерното мислене.

Той вече заема водещо място в националното и европейско културно пространство. Въпреки своя лежерен и развлекателен характер Карнавалът на плодородието предполага сериозен творчески процес и носи определени послания за прослава на плодородната българска земя, за освобождаване от старото, за осмиване на злото.

Културният афиш на карнавалните дни има вече утвърдена рамка от тематично подбрани събития: спектакъл „На добър час, Карнавал!”, карнавално дефиле и кулинарна изложба-базар на ястия. В програмите включваме и разнообразни съпътстващи прояви – концерти на местни и гостуващи състави и изпълнители, изложби и пленери, карнавални фотоателиета, базар на занаяти, мед и пчелни продукти и много други атракции и забавления.

В карнавалните дни Шумен се превръща в комуникативно средище. Всички – от най-малки до най-големи, професионалисти и самодейци, шуменци и гости имат възможност да представят и споделят своите естетически, морални и творчески гледни точки. Маските, пелерините и атрактивните костюми, позволяват да се преминат граници и предразсъдъци. Хората се чувстват свободни, обединяват се, заедно са, усмихват се и празнуват.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST