fbpx

Гуна Иванова: „Моите мечти са свързани с Ива и Велислава“

Написано от от 10/08/2018

Гуна Иванова: „Моите мечти са свързани с Ива и Велислава“

 

Трите ми любими народни песни са…

Моите три любими песни са 330 (смее се). Мога да кажа тези, които хората харесват най-много в мое изпълнение: „Зайди, зайди ясно слънце“, „Дей гиди луди, млади години“ и „Дуйни ми, дуйни бел ветре“. Може би, защото дават волност на гласа ми, но винаги любимата ми песен е била тази, която още не съм я записала. Даже сега имам една такава, която предстои, но нека си остане изненада. Мога да ви разкажа, че я научих навремето от баща си, а съвсем скоро я чух на един фестивал от едни баби и си казах: „Леле аз тази песен я знам. Защо досега не съм направила необходимото…“ и веднага я записах.

Любимата ми книга е…

Автобиографията на Бранислав Нушич. В тази книга са поднесени всички житейски истини по много хумористичен начин, преминавайки  през всички етапи на човешкия живот – приятелства, срещи, развитие… и чак до смъртта.

Любимият ми филм е…

Любимият ми филм си остава завинаги „Слънчогледи“ със София Лорен и Марчело Мастрояни. Няма филм досега, който да ме е разтърсил по този начин. Аз съм много романтична.

Любимата ми напитка е…

Ооо, нито една напитка не мога да оценя по достойнство (смее се), но от сутрин започвам с 25 гр. „Амарула“ в кафето. Сладичко, мекичко, ароматно… Аристократ по душа. Това е.

Любимите ми качества у мъжа са…

Преди всичко да е интересен събеседник. Да е интелигентен, галантен. Това, че може да не е богат не е порок и не е от значение. Да не пие, може да пуши (хаха). Да бъде верен, не обичам мъже с шарещи очи. Важно качество за мен у мъжа е да държи на външния си вид. Той трябва да ухае на парфюм и на галантност.

Любимите ми качества у жената са…

Почти същите. Да бъде добра и вярна приятелка. Жената трябва да си знае цената. Трябва да има морал. Да бъде естет във всичко, не само в облекло.

Първото нещо, което направя като стана сутрин е…

Първото нещо, което направя е да изпия три чаши по 300 мл вода. Второто – правя гимнастика и третото изкъпвам се, закусвам, пия кафе, провеждам разговори и хуквам да работя. Имам интензивна сутрин, иначе не ми започва деня с хубаво настроение.

Слушам…

Слушам умният човек, какво ми казва. Слушам красива музика. Преди всичко слушам и после говоря.

Не слушам…

Не слушам шумна музика, която ме изнервя. Не слушам глупави хора. Имам чудната способност да си слагам тапи в ушите и да се изолирам.

Любимото ми място е…

Любимо място в чужбина ми е Южна Африка. Три пъти съм ходила и още триста пъти мога да отида на местата, на които съм била. Пленила ме е завинаги отвсякъде. А любими места в България са ми Седемте рилски езера. Любимо място в София ми е моят дом.

Мотото ми е…

Аз обичам! Аз обичам хората добри! Аз обичам красивите неща… Аз обичам хората, които променят света към добро. Обичам беззащитните хора и душата бих си дала за тях. Аз просто обичам!

Любовта е…

Любовта за мен е хормони на младини (смее се). Сега я няма любовта. Любовта е всеобщо понятие. Тя ни събира заедно да си помагаме един-друг. Не вярвам във вечната любов на тези години.

Най-голямата ми мечта е…

Най-голямата ми мечта ли… Моите мечти са свързани с Ива и Велислава и с техните родители. Да са ми живи и здрави, да успеят здраво да стъпят на житейската пътека, да се справят. Това е моята мечта.

Най-голямата ми тайна е…

Тя вече няма да е тайна, като ви я споделя. Нека да си остане, като такава.

Най-големият ми кошмар е…

Моят живот. Целият е един кошмар. Когато си на 38 години и си загубил съпруга си и оставаш с две малки деца. Мислиш си, че си постигнал всичко в живота, но в един момент ти вземат и най-милото. Това е ад.

Обичам да…

Обичам да помагам много. Обичам да помагам и на врага си, защото няма по-хубаво нещо от това да видиш благодарност в очите на човека, на който си помогнал. Аз самата съм изпадала в остра потребност от помощ и знам какво значи това.

Мразя да…

Мразя, когато се събера с някого да започне да ми се оплаква. Не за друго, защото моя живот е кошмар и аз никога не сядам с човека и да си кажа, чакай сега ще си излея мъката върху него. Никой не ни е виновен, затова, че ни е такава съдбата. Трябва да сме деликатни, да не се натоварваме един-друг.

Съжалявам за…

Съжалявам за много неща. Съжалявам за всичко, за което съм съгрешила в този живот. Било то с думи, помисли. Всеки ден се моля на Бог да ми прости. Всички сме грешни. Не знам защо няма място през, което да минеш и да те пречисти.

Любимата марка автомобили е…

Материалното въобще не ме вълнува. Нека да е на колела и да ме закара до там, до където искам. А ако ме качат в някоя по-лъскава кола, ще благодаря на този, който ще направи този жест. Това е просто една ламарина, която не се знае, къде ще ни отведе…

Животното, което най-много обичате и това, което ненавиждам е…

Всяко мъничко животинче обичам, без змията. Тя събужда неистов страх у мен. Уж казват, че символизира мъдростта и красотата. Сигурно бягам от тези качества (смее се). Като бях дете, в нашето село Рибник имаше локални вирчета и заедно с брат ми и братовчед ми много си играехме там. Един ден пъхам ръчички под една скала и като хващам нещо голямо и казвам „Ех, колко голяма риба хванах“, а те вдигнаха камъка и се оказа, че е змия, явно съм получила уплах. Посинях, паднах и от тогава насам изпитвам ужас.

Участвали ли сте в заколването на прасе?

Ох, нищо такова не мога да понасям. Напоследък съм се отказала дори и от месото. Страдам от убиването на животните.

Каква бяхте в училище?

Щура, щура до безпаметност. Директорът в гимназията ми казваше: „Ще ти счупя главата с тази цепеница. Твоите приятелки гаджета имат, а ти защо се занимаваш с лудории.“

Най-хубавите думи, отнасящи се за вас, които сте чували през живота ви?

Около своя юбилей едно мило момиче Лени Толева ми написа пожелание „С твоите песни запях, преди да съм проговорила.“ Направи ми едно голямо послание. Нито е била моя ученичка, нито сме били приятелки. Толкова е мило…

Къде е най-странното място, където сте били през целия ви живот?

Аз съм била на толкова красиви места. В Африка, в Сидни и много други. Благодаря на Бог, че ми е дал възможността да видя толкова красиви места. И все пак смятам, че от Пирин по-красиво място няма.

Какъв е смисъла на живота, според вас?

Такъв, какъвто е трябва да го изживеем с достойнство! Един с мъка, на друг с радост. Има една граовска поговорка „И ти си огън голем, ама и аз съм дърво сурово“ (смее се).

Какво може да ви накара да намразите някой?

Не мога да мразя. Имам поводи някои да мразя, но не го правя. Моля се на Господ да им прости. Всички ги благославям. Завистта и злобата, това са най-разяждащи у човека чувства. Аз съм щастлива, защото знам, колко малко ми е нужно.

Кое място бихте искали да посетите, но все още не сте?

Много искам да посетя фестивала в Рио де Жанейро. Дай Боже да ми се случи.

Кое е най-скъпото нещо, което са ви открадвали?

Най-скъпото нещо… много неща са ми открадвали. Златен пръстен. Нападнаха ме на улицата с 11 000 лв. по онова време. После чувството е гадно.  Минало, заминало. Така е трябвало да стане.

Източник: в-к „Телеграф“

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST