fbpx

Частица от чудотворните мощи на Св. Георги вече е в България

Written by on 27/04/2023

Частица от чудотворните мощи на Св. Георги вече е в България

Посрещането на частица от мощите на св. Георги Победоносец е от голямо значение за България, защото получаваме благословението на светеца, който е покровител на много населени места в България, на много градове, на много села и на много семейства у нас.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, Софийската епархия посрещна частица от дясната ръка на св. великомъченик Георги Победоносец, която се покои в храма „Св. великомъченик Георги Победоносец“ в град Нигрита, край Серес (Северна Гърция). Храмът е специално построен в негова чест и памет. Светинята ще остане за поклонение в България до 7 май.

Поклонението пред мощите на св. великомъченик Георги ще продължи в различни църкви у нас до 7 май. На 26 и 27 април светинята ще е изложена за поклонение в старинния храм „Св. София“; на 28-30 април – в храма „Св. Атанасий“ в Горни Лозен; на 1-3 май – в Църногорски манастир „Св. св. Козма и Дамян“ край село Гигинци; на 4-5 май – в храма „Св. Петка“ в Брезник; на 5-7 май – в храма „Св. великомъченик Георги“ в Перник.

Гледайте специалния документален филм, посветен на Поклонението пред десницата на светия великомъченик Георги Победоносец на 28.04 ; 29.04 ; 30.04               

Часове на излъчване: 07:00; 11:00; 18:00; 23:00

Само в ефира на Фен Фолк ТВ – Българското сега и завинаги


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist