fbpx

Цветелина и Стоян Петков представиха първия тракийски машъп в народната музика

Written by on 20/10/2022

Цветелина и Стоян Петков представиха първия тракийски машъп в народната музика

Обичаните изпълнители Цветелина и Стоян Петков представиха първия фолклорен машъп в народната музика. Тракийската китка ще бъде част от предстоящите албуми на артистите и вече радва зрителите на Фен Фолк ТВ, ФЕН ТВ и може да бъде открит във всички дигитални платформи.

Цветелина и Стоян се познават повече от 15 години, а идеята за направата на първи фолклорен машъп се ражда по време на участие на изпълнителката, когато двамата представятняколко дуетни песни за всички гости в заведението. Седмица след това народният певец предлага официално да запишат в студио зародилата се идея, а Цветелина приема веднага. 

За аранжимента на „Тракийския машъп“, певците се доверяват на Виктор Йорданов – Кардама, а музикантите, които взимат участие в празничната китка, са Венелин Башев и Божидар Стрехин.

Припомняме, че изпълнителите представиха песента за първи път по време на тяхното съвместно участие в „Празника на град Девин и минералната 2022“.

Идеята на машъпа е да привлече възможно повече млади хора към фолклорната музика и именно заради тази приемственост се събират двамата изпълнители.

 В тракийския букет са включени песните: „Наспа ли се, любе ле“, „Запалило се, мале мо“, „Алтъно ле, алтънчице“, „Я изляз, Донке ле“.

„Пожелаваме на всички почитатели на българския фолклор да се забавляват и нека всеки един да намери своята песен в нашия „машъп“, който да присъства на техния делник и празник“., казаха Цветелина и Стоян Петков.

Можете да гледате видеото в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ, както и в ефира на Фен Фолк ТВ и ФЕН ТВ.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist