fbpx

Хамид Имамски с нечувани автентични родопски песни за инициативата „Нощ в музея”

Written by on 16/05/2019

Хамид Имамски с нечувани автентични родопски песни за инициативата „Нощ в музея”

Хамид Имамски

Хамид Имамски

Изпълнителят на автентични родопски песни от фолклорния каталог на Diapason Records Хамид Имамски ще се включи в европейската инициатива „Нощ в музея”, която ще се проведе на 18 май за 12-ти пореден път в Регионален исторически музей „Стою Шишков“, гр. Смолян.
В рамките на един час от 19 до 20 ч. той ще изпълни нечувани досега автентични родопски песни, които смята да събере във втори самостоятелен албум.

Той ще бъде представен от Диди Кушлева –единствената жена, която е професионален акордеонист в България, която ще му акомпанира. Тя е дъщеря на легендарната родопска народна певица Радка Кушлева, на която Хамид Имамски се възхищава и черпи вдъхновение от нея.

Гражданите и гостите на град Смолян ще могат да се насладят на разнообразната музейна програма под надслов „Фолклорни звезди в нощта на музеите – Смолян 2019“.

Тя ще започне в 18.00 ч. и ще продължи до 24.00 ч. с отворени врати за безплатни посещения до постоянна експозиция и временните изложби: „За честта и славата на България“, „Села: памет и живо наследство във фотообектива“ и „Горски приказки разказват Родопите“.

Преди Хамид Имамски ще се представят женския гайдарски състав към „101 каба гайди“ към НЧ „Христо Ботев – 1871“ – Смолян.

В програмата ще се включат и Клуб „Хоро“ към НЧ „Орфееви гори – 1870“ – Смолян и Ирина Кехайова – сладкодумка и зевзек, която е носител на награда за най-млад участник „Благолаж“ – Габрово, 2001 г.

От 20.30 до 23.00 часа всички, които имат желание ще могат да си направят снимка за спомен в музея със сценичен костюм от тракийската епоха. Ще бъдат прожектирани и филмите „Да докоснеш планината“, „Момчил“ и „Приятели на музея“ с начало 20.30 часа.

В ефира на Фен Фолк ТВ, както и в нашия YouTube канал може да гледате изпълненията му на автентичните родопски песни „Мехмедо, синко, Мехмедо“ и „Заспала ми е Мериема мома“:

 

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist