fbpx

Тодор Кожухаров: Развълнуван съм от срещата с моите почитатели

Written by on 27/10/2018

Тодор Кожухаров: Развълнуван съм от срещата с моите почитатели

Тодор Кожухаров

Тодор Кожухаров

На 6 октомври в гр. Хасково се проведе първият фолклорен конкурс „С песните на народния певец Тодор Кожухаров“. По този повод репортерът на Фен Фолк ТВ Стоян Петков, се срещна с фолклорния изпълнител Тодор Кожухаров, за да сподели впечатленията си от конкурса.

– Като първо издание интересът е изключително голям от страна на участниците. Можеш ли да обобщиш в една цифра колко хора се явяват на този първи фестивал?

 – Много участници. От Пазарджик, Пещера, Алеко Константиново, Ямбол, Сливен, Бургаско, Генерал Инзово, Ямболско, певицата Иванка Паунова, която е солистка на Ансамбъл „Пазарджик”. Искам да им благодаря на всички.

– Как дойде идеята за този фестивал и защо чак сега?

– Аз съм все още на концертния подиум, активен концертиращ изпълнител. Аз не исках да има такъв фестивал, но от настоятелството на читалището, което спечели проекта за фестивала, ме питаха преди 10 години да направим фестивал. Аз не исках, защото си мислих, че е рано, но пък дойде времето и така тръгна. Благодаря на Народно читалище „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Хасково, което прави фестивала.

– Как от днешния ден, виждайки интереса, който проявяват хората и изпълнителите, които стъпват на сцената тук в Народно читалище „Заря”, гр. Хасково, как виждаш фестивала в перспектива. Какво бъдеще може да му предначертаеш?

– Интересен въпрос, защото и напред гледате. И ние така мислим, и аз си представям бъдещето на фестивала с повече участници и да се развие с още няколко категории. Тъй като аз съм без инструменталисти, както знаете орк. „Южни ритми” ще навърши догодина 30 години на сцена. Аз винаги съм разчитал на добри музиканти до себе си и за музициране, и за записи, и за обработка, за всичко. Така че предвиждаме за напред, ако фестивалът влезе в бюджетната рамка на Община Хасково, се надяваме да разширим категориите като вкараме професионалисти – певци и инструменталисти музиканти.

Цялото интервю гледайте в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията:

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist