fbpx

Теодора се завърна от чужбина и записа две нови песни

Written by on 12/10/2022

Теодора се завърна от чужбина и записа две нови песни

Теодора засне два видеоклипа върху новите си песни „Ще се видим скоро“ и „Либе ле“. Заглавията не са от изворния фолклор, а са изцяло авторски композиции на македонска основа.

„Ще се видим скоро“ е по музика на самата певица и е на емигрантска тема. Нотите ѝ се родили по време на пандемията в Америка, където изпълнителката живя 8 години. Мелодията е създадена върху стихотворение на Йордан Гергов. За аранжимента се погрижи македонският композитор Сашко Митковски. „Либе ле“ пък е дело един от доайените на първия форум за македонска песен „Пирин Фолк“ Никола Ваклинов.

Изпълнителката засне два клипа в Църногорския манастир

Режисьорският екип на Ненчо Касъмов избра за локация на лентите Гигинския манастир „Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски“, известен още като Църногорския манастир.

Звездата на Diapason Records се завърна за постоянно на родна земя през септември. Тя с пълна сила стартира звукозаписна дейност както във фолклора, така и в модерния попфолк. Изпълнителката вече репетира за първите си участия след по-дългата музикална пауза.  Първото е още тази събота в Хисаря.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist