fbpx

Теодора и Хамид Имамски представят своя първи дует

Written by on 03/04/2024

Теодора и Хамид Имамски представят своя първи дует

Идеята за дуета между Теодора и Хамид Имамски се заражда преди една година, когато двамата обичани изпълнители се запознават на съвместно участие. Избора на песента идва по идея на магнетичната Теодора, която държи в своя репертоар да представя изворни фолклорни произведения.

„Мори кой, ти купи“ е симбиоза между двата специфични гласа на Хамид Имамски и Теодора, както ги познават почитателите им през годините.

Записа на дуетната песен е осъществен в студиото на Теодор Ташев. Текста е народен, а за аранжимента певците се доверяват на виртуозния музикант Недко Маджиров.

Красивата видеоекранизация на „Мори, кой ти купи“ е реализирана в полите на достолепната Пирин планина. В клипа всички зрители от ефира на Фен Фолк ТВ могат да се насладят, както на песента, така и на автентичните багри и украски, присъщи за почерка на българската шевица. Зад обектива на камерата застава продуцента г-н Ненчо Касъмов, за да ни потопи в магията и автентичната енергия на народната музика. За своята впечатляващ визия Теодора се доверява на „BO-NY Brothers“.

   „Това е закачлива изворна песен от крайните Западни Родопи и Пирин. Клипът е сниман около Разлог и Банско и разкрива един любовен сюжет и разговор между двама влюбени! Песента дефакто е описание на богатата носия на българката и нейната тежест в обществото! С красивото изпълнение на Теодора се получи уникална песен за любителите на автентичния фолклор“, споделя Хамид Имамски

„Искам да благодаря на едни от най-изявените народни певици от района на село Брезница – госпожа Нафие Косин и Сануша Гюзум. Припомням за всички, че прекрасните гласове на тези изпълнители са звучали в студиото на Фен Фолк ТВ по време на предаването „Гласът на Родопите“. С тази песен искам да пожелая на любителите на българската народна музика и нашите почитатели да пазят и ценят автентичното богатсво, което е съхранено във фолклорната съкровищница“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist