fbpx

Стоян Петков откри Международния турнир Diana Cup 2022

Written by on 27/09/2022

Стоян Петков откри Международния турнир Diana Cup 2022

Фолклорният изпълнител Стоян Петков бе специален гост на официциалната церемония по откриването на Международния турнир и Държавно първенство по спортни танци „Diana Cup 2022“, което се проведе на 23, 24 и 25-ти септември в спортна зала „Диана“, град Ямбол.

Кръшни хора се извиха под звуците на песните „Стар мерак“ и „Василке млада, невесто“, което бе и прецедент, защото български фолклор за първи път звучи на подобно събитие.

На откриването сред официалните гости бяха Валентин Ревански – кмет на община Ямбол, Георги Георгиев – кмет на община Тунджа, както и народния представител Кристиан Вигенин.

Припомняме че, тази година на международния турнир публиката се наслади на изпълненията в категория International Open Adult на Едгар Маркос и Алина Новак от Полша, които са финалисти на световни, европейски първенства и световни игри.

Турнирът се организира от Министерството на младежта и спорта, Българска федерация на клубовете по спортни танци, Община Ямбол, Община Тунджа и Областна Администрация в град Ямбол.

Световно известни имена от страните Италия, Франция, Германия, Гърция, Израел, Грузия, Молдова, Америка в спортните танци оценяваха състезателите на най-важният турнир в календара на БФКСТ.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist