fbpx

Стоян Петков бе специален гост в откриването на възстановителен център в Опицвет

Written by on 17/10/2022

Стоян Петков бе специален гост в откриването на възстановителен център в Опицвет

Първият в България и третият в Европа център за възстановяване на деца, прекарали онкохематологични заболявания, отвори врати в село Опицвет, община Костинброд. Центърът е резултат на десетгодишните усилия на основателите на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“. Това са родители на малки пациенти, прекарали рак на кръвта, които от 2011 г. до сега организират множество благотворителни инициативи в търсене на финансиране за центъра. До момента в строежа и оборудването на центъра са инвестирани над 6 млн. лв.

На 16.10 в неделя бе официалното откриване, което бе съпътствано с водосвет, който бе отслужен от Белоградчишкият епископ Поликарп – Викарий на Софийския митрополит като духовен кръстник на центъра, официално му даде името „Свети Стилиян Детепазител“.

Дарената частица от Св. Стилиян Детепазител на възстановителния център е положена в едноименния параклис, намиращ се в двора на онкоцентъра в село Опицвет, община Костинброд.

След кръщенето Белоградчишкият епископ Поликарп свали покривалото на новата табела на възстановителния център и удари за камбаната на параклиса.

В празничната програма, която организаторите бяха подготвили, участие взеха ТА „Релакс“, Берковската духова музика и фолклорния изпълнител от ефира на Фен Фолк ТВ, Стоян Петков.

Екипът на Фен Фолк ТВ пожелава на целия екип на възстановителния център, Св. Стилиян да закриля всички деца и нека бъде здраве и светлина за всяко семейство.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist