fbpx

Срещи с водещите фигури на с. Хърлец и община Козлодуй в новия епизод на предаването „Магията на традициите“

Written by on 05/05/2023

Срещи с водещите фигури на с. Хърлец и община Козлодуй в новия епизод на предаването „Магията на традициите“

Петият епизод на „Магията на традициите“ ни отвежда в най-северната част на България и по-точно в село Хърлец – община Козлодуй, на светлия християнски празник Лазаровден.

Чаровната водеща Галина Димитрова ще ни срещне с кметицата на общинатаМаринела Николова, която ще разкаже за богатия общински културен календар на Козлодуй, големи празници, фестивали, базари и традиции. Маринела Николова разказва и за реновирането и поддръжката на най-старите институции – пазители на българската култура и просвета – читалищата.

В новия епизод на предаването участва и кметът на с. Хърлец – д-р Огнемир Симов, който ни представя прочит на традиционни обичаи, танци специфични за региона, бъдещи планове и голямото историческото значение на АЕЦ Козлодуй. Той ще покаже как с. Хърлец може да послужи като пример за всички останали села от региона по отношение на обществено-икономическия живот.

В продължението на епизода Галина Димитрова ще ни запознае с местните традиции и обичаи, как празнуват местните Лазаровден и обредния им танц, емблематичен за региона – „Калуш“.

Не пропускайте да гледате пети епизод на новото предаване „Магията на традициите“ с премиера на 6 май (събота) в 15:30 часа в ефира на Фен Фолк ТВПовторенията  можете да гледате на 7 май (неделя) от 10:00 ч.; 9 май (вторник) от 16:30 ч. и 11 май (четвъртък) от 08:00 ч.

Предаването „Магията на традициите“ можете да гледате и в ефира на Фен ТВ с премиера на 6 май (неделя) от 12:00 ч. и повторения на 10 май (сряда) от 06:00 ч. и 12 май (петък) от 06:30 ч.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist