fbpx

Светлозар Христов представи „Песен свята, българска“

Written by on 23/11/2020

Светлозар Христов представи „Песен свята, българска“

„Песен свята, българска“ на младия изпълнител Светлозар Христов направи премиера в ефира на Фен Фолк ТВ.

Това е неговата втора самостоятелна авторска песен, създадена по музика и аранжимент на небезизвестния Ангел Ефтимов и текст на Пейо Пеев. 

„Когато Ангел  ми изпрати  демото на музиката, още със зазвучаването усетих, че е моята песен и искам да я завърши за мен. Вярвам, че ценителите на фолклорната музика ще й се радват, защото тя е много ритмична и игрива, много подходяща и за делник, и за празник.  Имах голямо желание в клипа  да поканя танцова формация, която да създаде хореография и заедно да завършим проекта в комплекс ,,Извора” близо до Арбанаси .“, разказва Светлозар.

Видеото е дело на Александър Илиев-Сандо, а в него участват прекрасните танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл ,,Веселяци” с ръководител Цветен Димитров.

Светлозар Христов завършва музикален профил във Велико Търново. През годините е участвал и печелил множество национални и международни конкурси в страна и чужбина. Каквото и да прави,  любовта към музиката не спира да го вдъхновява,  за да покорява нови върхове в трудните времена, в които живеем в момента.

„Песен свята, българска“ и Светлозар Христов може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist