fbpx

Подготовка на чеиз в трети епизод на предаването „Магията на традициите“

Written by on 10/02/2023

Подготовка на чеиз в трети епизод на предаването „Магията на традициите“

Третият епизод на „Магията на традициите“ ни отвежда отново в община Своге, където красивата водеща Галина Димитрова ще не срещне с още няколко пъстри и колоритни обреда, танци и песни, предаващи се от поколение на поколение.

Епизодът ни среща с фолклорната група НЧ ”Народна култура 1954”, с. Владо Тричков, която представя обичая “Седянка” – сладки приказки, плетене на различни видове плетки и подготвяне на чеиз за бъдеща булка. Не липсват веселба, фолклорни песни и разкази за традиционни обичаи специфични за региона.

А фолклорна група от НЧ „Искърски пролом“, с. Гара Лакатник изпълнява чичовото хоро специално за зрителите на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ.

Не пропускайте да гледате трети епизод на новото предаване „Магията на традициите“ с премиера на 11 февруари (събота) в 15:30 часа в ефира на Фен Фолк ТВПовторенията  можете да гледате на 12 февруари (неделя) от 10:00 ч.; 14 февруари (вторник) от 16:30 ч. и 16 февруари (четвъртък) от 08:00 ч.

Предаването „Магията на традициите“ можете да гледате и в ефира на Фен ТВ с премиера на 12 февруари (неделя) от 12:00 ч. и повторения на 15 февруари (сряда) от 06:00 ч. и 17 февруари (петък) от 06:30 ч.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist