fbpx

Официално изявление относно отпадането на песента „С огъня не играй“ на Ванеса Богданова от Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ Сандански 2021

Written by on 09/07/2021

Официално изявление относно отпадането на песента „С огъня не играй“ на Ванеса Богданова от Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ Сандански 2021

Песента „С огъня не играй“ на Ванеса Богданова (музика и аранжимент: Светослав Лобошки, текст: Христина Димова), която е класирана на 6-то място от Селекционното жури в Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ 2021, отпада от Конкурса, тъй като песента е публикувана в публичното пространство преди месец август 2021 г., което е в нарушение на Правилника на Фестивала.

В качеството си на организатор на фестивала „Пирин Фолк“ очакваме от кандидатите, когато се записват за участие във фестивала и изпращат композициите си за участие, предварително да са се запознали с ПРАВИЛНИК на международния фестивал за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на песни от македонската фолклорна област „Пирин Фолк“ Сандански 2021 и подадените композиции да отговарят на посочените критерии.

В Правилника е посочено в чл.7, точка в): Творбите трябва да не са публично изпълнявани, реализирани и разпространени на носител, в ефир и интернет преди 08.2021 г.   Песента „С огъня не играй“ е публикувана на 12.10.2019 г. с официален видеоклип и е излъчвана в телевизионен ефир. Ето защо няма как да участва в Конкурса за авторска македонска песен.

Съответно в Конкурса за авторска македонска песен място заема следващата по точки композиция, определена от Селекционното жури и първата резерва – песента „Ергенска“ в изпълнение на Васил Вълканов (музика и аранжимент: Цане Петров, текст: Борче Нечовски).

Поради нарушение на същия член от Правилника отпадат също:

  • Халища мама тъче“ – Ванеса Богданова (публикувана на 10.08.2020)
  • „Клетва за обич“ – Благо Борисов (публикувана на 31.05.2019)
  • „Хей, момиче“ – Благо Борисов (публикувана на 18.01.2021)

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist