fbpx

Официално изявление относно отпадането на песента „С огъня не играй“ на Ванеса Богданова от Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ Сандански 2021

Written by on 09/07/2021

Песента „С огъня не играй“ на Ванеса Богданова (музика и аранжимент: Светослав Лобошки, текст: Христина Димова), която е класирана на 6-то място от Селекционното жури в Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ 2021, отпада от Конкурса, тъй като песента е публикувана в публичното пространство преди месец август 2021 г., което е в нарушение на Правилника на Фестивала.

В качеството си на организатор на фестивала „Пирин Фолк“ очакваме от кандидатите, когато се записват за участие във фестивала и изпращат композициите си за участие, предварително да са се запознали с ПРАВИЛНИК на международния фестивал за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на песни от македонската фолклорна област „Пирин Фолк“ Сандански 2021 и подадените композиции да отговарят на посочените критерии.

В Правилника е посочено в чл.7, точка в): Творбите трябва да не са публично изпълнявани, реализирани и разпространени на носител, в ефир и интернет преди 08.2021 г.   Песента „С огъня не играй“ е публикувана на 12.10.2019 г. с официален видеоклип и е излъчвана в телевизионен ефир. Ето защо няма как да участва в Конкурса за авторска македонска песен.

Съответно в Конкурса за авторска македонска песен място заема следващата по точки композиция, определена от Селекционното жури и първата резерва – песента „Ергенска“ в изпълнение на Васил Вълканов (музика и аранжимент: Цане Петров, текст: Борче Нечовски).

Поради нарушение на същия член от Правилника отпадат също:

  • Халища мама тъче“ – Ванеса Богданова (публикувана на 10.08.2020)
  • „Клетва за обич“ – Благо Борисов (публикувана на 31.05.2019)
  • „Хей, момиче“ – Благо Борисов (публикувана на 18.01.2021)

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist