fbpx

На мегдана с Фен Фолк ТВ в Кюстендил

Written by on 26/09/2019

На мегдана с Фен Фолк ТВ в Кюстендил

На 27 септември Кюстендил ще е домакин на фолклорния празник „На мегдана с Фен Фолк ТВ“. От 18,00 ч. до 22,30 ч. на Площад „Велбъжд“ жители и гости на града ще имат възможността да станат част и да съпреживеят емоцията от българската народна музика и традиции.

Всички любители на хороводните ритми ще могат да се включат в открит урок по народни танци, изнесен от Фолклорен Ансамбъл „Родолюбие“, както и да се включат в най-голямото хоро на плодородието.

Зрителите ще могат да се насладят и на изпълнения на местни състави и певци: ПДЮТА „Кюстендилче“, ТФ „Нова генерация“, ФА „Родолюбие“, Наталия Симеонова и Даниела Танева. За отминалите издания на  Детски Пирин Фолк ще ни припомнят и лауреатките, родом от Кюстендил – Василиа Петрова и Симона Петрова.

Празникът ще завърши с впечатляващ концерт на известните фолклорни изпълнители от ефира на Фен Фолк ТВ: Ива и Велислава Костадинови, Ана-Мария и Злати Петров, Дует „Пирин“, Стоян Петков, Дафина Димитрова, Даниел Спасов, Слава Соколова. Специален музикален поздрав ще отправи и легендарната народна певица от Кюстендилския край – Олга Борисова. Водещ през целия ден ще е обичаният Стоян Петков.

За всички, които не могат да дойдат на място в Кюстендил, събитието ще се излъчва на живо във фейсбук страницата – Отдел „Култура и духовно развитие“ Кюстендил – и от 19,45 ч. директно в ефира на Фен Фолк ТВ.

Организатори на „На мегдана с Фен Фолк ТВ“ са Община Кюстендил и национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist