Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cpnlnmm65122/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cpnlnmm65122/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cpnlnmm65122/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Маргарита Богданова: Нашето поколение е длъжно да предаде традициите и обичаите – Фен Фолк ТВ

Маргарита Богданова: Нашето поколение е длъжно да предаде традициите и обичаите

Written by on 20/07/2018

Маргарита Богданова - директор на V-я МФФ "Златен прах" 

Какви са емоциите и настроението, с които стъпвате днес в Челопеч?

– Честно казано първо бях притеснена за прогнозата за времето, от останалото не се притеснявах, защото с тези пет години опит вече нещата се случват. Удовлетворена съм, когато виждам това, което е на сцената, когато виждам публиката, че е доволна и всяка вечер се пълни целия парк „Корминеш“. Дори имаме допълнителни места за публиката, защото тя по нашите наблюдения, с всеки следващ ден ще нараства.

С няколко думи да обобщите това, което предстои да се случи тук в следващите четири дни вече след като официалното откриване е факт.

– Задължително трябва да дойдат, защото това, което ще им кажа, както и  да им го обясня няма да го разберат. Тук си дават среща черното и бялото, Азия, Латинска Америка, Европа и затова е хубаво да дойдат. На сцената ще излязат темпераментните мексиканци, след тях Беларус, Коста Рика, Тайван, Колумбия, Индонезия. Изобщо няма да съжалявате, ако дойдете в парк „Корминеш“.

С няколко думи да ни споделите международните групи с каква нагласа и настроение са към България?

– Когато им казват, че идват в село Челопеч, тръгват с някаква такава предубеденост къде отиват и защо са там точно. Но само веднъж, спирайки на площада и идвайки тук в парк „Корминеш“ те вече са така възхитени от гостоприемството, от обстановката, от начина, по които ние сме направили за тях програмата, това, което им показваме. Те бяха вече в Копривщица, в розоварната в Буново, имаха една опознаваелна вечер, в която страстите се разгоряха, горещите латино ритми прозвучаха отново, така че доволни са, изказват благодарност, за това, което им предлагаме и изказва желание да дойдат отново.

Какво си пожелавате, г-жо Богданова, на този малък юбилей?

– В едно ваше интервю бях казала, че ние не сме вечни. Ще има и след нас, а аз искам да го има и фестивала. Нашето поколение е длъжно да предаде традициите и обичаите и това, което е постигнало и направило на следващите поколения и по този начин да не се къса връзката.

Цялото интервю, както и част от емоциите от МФФ „Златен прах“ в Челопеч може да гледате в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ:


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist