fbpx

Красотата на българската шевица в изложба

Written by on 24/10/2018

Красотата на българската шевица в изложба

Самостоятелна изложба на Даниела Дичева „БРОД ДИРЯ" и концерт

На 29 октомври от 18:30 ч. до 20:30 ч. в зала „Галерия“ на Национален студентски дом, гр. София ще бъде официалното откриване на изложбата „БРОД ДИРЯ“ на Даниела Дичева.

„БРОД ДИРЯ“ е първият проект на Даниела. Той представлява съвременна интерпретация на българската автентична и авторска шевица. В изложбата ще има 30 пана. Част от моделите са по авторски схеми на Елисавета Йорданова, а други са по образци на автентични шевици. Ръчна изработка на българската бродерия ще бъде представена и на други предмети.

В рамките на събитието ще изнесе концерт Фолклорна вокална формация „Дилмана“ към Национален студентски дом. Репертоарът й включва изцяло акапелни изпълнения, сола на автентични народни песни, както и обработки, направени от известни български композитори. Неин диригент е Дарена Попова, а Даниела Дичева става солист още от създаването на формацията.

„Свободното си време съм посветила на българската народна песен и на българската шевица. Реших да обединя тези мои любими занимания в едно общо събитие. Всеки народ трябва да пази своята история, език, култура и традиции. Богатият български фолклор ни дава изключителната възможност да пренесем този духовен и житейски опит през времето.“, сподели Даниела Дичева

Изложбата може да се види и на 30 октомври от 18:00 до 20:00 часа.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist