fbpx

Костадин Гугов завеща песен на Илиян Йорданов

Written by on 13/03/2019

Костадин Гугов завеща песен на Илиян Йорданов

Илиян Йорданов

Илиян Йорданов

В ефира на Фен Фолк ТВ вече е факт новият проект на Илиян Йорданов. Своята премиера направи видеоклипът към народната македонска песен „Дедо Димо“.

След успеха на хумористичната песен „Събрали се три щурци“, Илиян Йорданов продължава в същата посока. „Дедо Димо“ също е с хумористичен текст.

„Песента „Дедо Димо“ съм я научил лично от неповторимия народен певец Костадин Гугов още през 2000 г. Той ми каза, че имам интересен глас, автентичен и ще ми приляга. С най-голямо удоволствие и чувство за удовлетвореност и отговорност изпълнявам тази песен като завет от него.“, сподели изпълнителят от „Диапазон Рекърдс“ Илиян Йорданов, който усъвършенства своя глас благодарение на достолепния Костадин Гугов.

Приживе той разказва на талантливия Илиян Йорданов, че когато бил младеж чул това изпълнение в македонския край. Гугов допълнил песента, изменил част от текста и я завещал на изпълнителя от ефира на Фен Фолк ТВ, за да й даде популярност и да продължи традицията, да я съхранява и предава на следващото поколение.

Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов в град Копривщица. За танците в клипа Илиян Йорданов се довери на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“, с. Първомай.

Облеклото на изпълнителя кореспондира с песента. Носията също е традиционна от македонския край.

Освен в ефира на Фен Фолк ТВ може да гледате видеоклипа и в нашия Youtube канал:

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist