fbpx

Инж. Алекси Кесяков: „Златен прах“ се отличава от останалите фестивали с перфектната организация

Written by on 09/08/2018

Инж. Алекси Кесяков: „Златен прах“ се отличава от останалите фестивали с перфектната организация

Кметът на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков

Кметът на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков

Вие самият с какво настроение и емоция стъпихте тази вечер в парк „Корминеш“?

– Аз вече имам практика и тренинг и бих казал, че се настройвам много бързо и винаги положително, разбира се. Защото тези четири дни са една малка ферия, един малък празник и едно наистина необяснимо преживяване, което заслужава да се види от всеки.

Загадките и въпросителните, когато се видяхме последния път около фестивала и междунардното участие, което тази година ще е акцент, ги оставихме забулени за зрителите пред малкия екран. Сега вече предполагам, че можете да ни кажете това, което предстои да се случи през следващите четири дни.

– Малко по-различно е от предишните фестивали и то повече в разпределението и хореографията. Тук трябва да благодаря и на ръководителя на танцовия състав към читалището на Общината в Челопеч, които с труд и постоянство също вкараха колоритен елемент в цялата палитра и се получи наистина добре. Както вие сами видяхте началото беше грандиозно и очакванията са, че така ще продължи до края. Като хубавото в тази работа е, че този път съставите, които са подбрани от чуждестранните състави са от такива страни, които са с изключително горещ темперамент и точно това може би ще направи фестивала открояващ се от всички останали.

Трудно ли се организира такова огромно и мащабно събитие – фолклорно, като фестивалът „Златен прах“ в нашето съвремие, предвид това че наистина има страшно многофестивали, които се провеждат на територията на нашата страна, но все пак това което отличава „Златен прах“?

– Както казах и преди разликата между нас и останалите фестивали е перфектната организация, ние с това се славим и с това се хвалим и гордеем. Да, много фестивали има в България. Всеки за себе си е красив, но ние не отстъпваме по нищо на останалите. И даже смятам, че можем да се борим за призовите места, това не го казвам аз, това го казват участници и зрители. Аз съм сигурен, че и в следващите пет години ще вдигаме летвата, ще вдигаме все по-високо качествата на фестивалите и се надявам по този начин да повлечем крак и всички останали фестивали да вдигнат нивото си, така че когато в цял свят кажат български фестивал, всеки да казва браво – искаме да го видим.

 

Цялотото интервю може да гледате в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ:


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist