fbpx

Ива и Велислава Костадинови: С каквато и работа да се захванеш, трябва да ти идва от сърцето

Written by on 26/09/2019

Ива и Велислава Костадинови: С каквато и работа да се захванеш, трябва да ти идва от сърцето

  1. Момичета, за пореден път триумфирахте на сцената на „Пирин фолк“. Очаквахте ли да спечелите най-голямото отличие? Какво чувствате в такива специални моменти?

За нас на първо място е голяма награда, че с предешното ни участие на сцената на Пирин Фолк, успяхме да вдъхновим нашата авторка да сътвори тази прекрасна песен! Честно казано, не сме очаквали, че ще спечелим най-голямото отличие. За нас беше изключително важно да успеем да я предадем по най-добрия начин и да накараме хората да почувстват емоцията, която е изпитала самата Анна Христова, пишейки песента. Успяхме, като това го доказват двете награди, които взехме – първа награда на журито и награда на публиката на Летния театър. Светослав Лобошки от своя страна направи един прекрасен аранжимент, чрез който хората се докоснаха до автентичното звучене на пиринските песни. Благодарим и на продуцентите ни от „Диапазон рекърдс“ за доверието и възможността да се изявим на сцената на този престижен музикален форум.

  1. Имате ли си специален ритуал преди излизане на голяма сцена? Суеверни ли сте?

Не сме суеверни, но винаги държим да имаме поне 5 минути, в които и двете да останем сами, за да се концентрираме, преди да излезем на сцена. Това е доста важно за нас. И повярвайте, винаги, когато спазим този наш „ритуал” , нещата се случват по по-добър начин. И това сме го наследили от нашата баба. Тя също обича да остане сама преди да излезе на сцена.

  1. В интервю с баба ви Гуна Иванова тя ми сподели, че ви дава съвет да се развиете в друга сфера, а музиката да ви бъде хоби. Ще я послушате ли?

Ние сме се оставили по течението, а то ни води към музиката. И двете сме на мнение, че времето и оценката на публиката ще покажат дали това да бъде хоби, или не. Но дори като хоби, ние винаги се отнасяме с много любов и уважение към това, с което се захващаме.

  1. Критична ли е тя към вас? Какви съвети ви дава?

Доста е критична, но това е нормално. Винаги ни дава много съвети с цел да надградим колкото можем повече. Всякакви съвети ни дава. От начин на изпяване до сценично поведение, а визията, която имаме , е абсолютно нейно дело. Тя винаги е казвала, че ще бъде много щастлива, ако види някоя наша идея за „стайлинг”, но до този момент няма как да я надминем. Дай Боже да стигнем и до този момент, че да успеем да я зарадваме и в този аспект.

  1. Случвало ли ви се е да ви сравняват с нея и това ласкае ли ви или по-скоро е дразнещо?

Естествено, че да. Но няма как да не ни сравняват с нея. Ние сме едно семейство, една кръв, нормално е да си приличаме темброво, чисто визуално. Дори жестовете ни са сходни. Много хора казват, че ние я имитираме на сцена, но реално то си ни идва от вътре. Особено в движението на ръцете (ха-ха).

6. Велислава, ти си студентка на Стефан Данаилов и вече имаш пробив в киното. Какво научи от Ламбо и за каква роля мечтаеш?

Най-ценното, което научих от него е, че много лесно можеш да стигнеш до върха, но въпросът е как ще се задържиш там. Също така, той казва, че с каквато и работа да се захванеш, трябва да ти идва от сърцето. Друго важно нещо, което той ни е казвал е да не се страхуваме от новото, да бъдем смели и да правим опити, защото от опит глава не боли. Този съвет ни е много ценен в момента, освен на театралната и кино сцената, и на музикалната. С Ивчето сме подготвили нещо доста различно.

  1. Как върви любовният живот? Разкажете малко повече за приятелите си?

Това е често срещан въпрос, но ние не обичаме да спекулираме с това. Любовта е част от нашия личен живот, не я крием, но не я и демонстираме, разказвайки за нея. Затова ще оставим този въпрос с въпросителна.

  1. Какво ново подготвяте в близко бъдеще, с което да зарадвате своите почитатели?

Съвсем скоро ще представим песен, която направихме по коренно различен начин от всичко, което сте чували и виждали от нас до този момент. Решихме да експериментираме и ни хареса. Основата е фолклорна, но този път нещата са развити по един доста по-съвременен начин. Няма да сме многословни, защото скоро ще разберете ясно за какво става въпрос. Но тук е моментът да кажем, че в тази наша инициатива сме събрали екип от млади и много креативни хора, които с желание се включиха и всеки показа и изяви своята гледна точка. Радваме се, че младите таланти от различни сфери прегръщат тези идеи и им дават живот. Друго ново около нас е, че тече засилена подготовка по представянето на новия ни албум, който е почти готов, да не кажем завършен. Много малко остава. Надяваме се отново да успеем да зарадваме хората с подбора на песни и начина, по който сме ги пресъздали.

Автор: Красимир Красимиров за blitz.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist