fbpx

Задава се грандиозният фолклорен спектакъл “Балканска сватба”

Written by on 28/03/2019

Задава се грандиозният фолклорен спектакъл “Балканска сватба”

 

Фолклорен спектакъл “БАЛКАНСКА СВАТБА”

Фолклорен спектакъл “БАЛКАНСКА СВАТБА”

 

На 20 април (събота) в Зала 1 на НДК от 19.00 часа ще бъде премиерата на грандиозния фолклорен спектакъл “Балканска сватба”!

Продуцентска компания „Старата България“ организира стратегически културен проект, имащ за цел да представи основните обичаи,  предсватбени и сватбени  ритуали и обредност, специфични при народите на България, Гърция и Сърбия!

Три световноизвестни ансамбъла от Балканския полуостров обединиха усилия и в сътрудничество ще покажат на българската публика  своите обичаи, традиционни облекла, танците и песните на своя  регион, приликите и отликите на една от най-важната  традиция на Балканите –  СВАТБАТА!

Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“(създаден през 1951 г.),  Ансамбъл „Коло“(създаден през 1948 г.) – Сърбия и Ансамбъла за традиционен фолклор „Ликио Елинидон“(създаден през 1976 г.) – Ксанти, Гърция, ще изградят един своеобразен културен мост, чрез формите на сценичното изкуство  и традиционното фолклорно наследство!

В  „Балканска сватба“ ще видите  над 150 изпълнители, стотици уникални носии, невероятни танцьори, певци и музиканти!

Бъдете част от присъстващите в залата! Докоснете се до традициите и сватбените обичаи, песни и танци на сърби, гърци и българи!

С медийната подкрепа на Фен Фолк ТВ

* Регистрирайте своите  билети от „Ансамблите на България“ при партньорските каси на Ивентим – НДК, ОМВ, ОРИНДЖ, централен офис на Ивентим ИЛИ въведи онлайн в мрежата на Ивентим първите 20 цифри от баркода на стария си билет в секцията Промоционална кампания на събитието „Балканска сватба“! Ще получите автоматично намаление с 20 лева от редовната цена!


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist