fbpx

Дъбенската група спечели класацията „Фолклорна палитра“

Written by on 24/04/2023

Дъбенската група спечели класацията „Фолклорна палитра“

Любимците на българската публика, Дъбенската група спечелиха седмичната класация „Фолклорна палитра“ на сайта Signal.bg

Песента „В гора ми лежи“ събра най-много читателски гласове и стъпи на призовата позиция.

Припомняме че, това е фолклорна композиция от северняшката фолклорна област, авторските текст и музика са дело на акордеониста Румен Начев, а за аранжимента групата се доверява на Ангел Ефтимов. Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов.

Видеоклипът към авторската песен е заснет в Дядо Стояновата воденица в град Сопот, която е емблематична за българското минало. Мястото е описано от Иван Вазов в романа му “Под игото” и има историческа и сантиментална стойност. В града на Патриарха на българската литература я наричат още Бойчовата воденица, по името на главния герой в романа Бойчо Огнянов. Именно заради това групата от каталога на Ара Мюзик избира точно тази локация.

„Ние винаги се стремим да представяме качествен краен продукт на почитателите на фолклора. За това заедно работим усърдно и всички от групата взимаме участие в творческия процес, било то за музика, текст или аранжимент, всички имаме идеи. Искаме клиповете да се заснемат на специални локации, свързани с българското и хората да не забравят своята история.“, споделя част от групата.

Честито на Дъбенската група от целия екип на Фен Фолк ТВ!


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist