fbpx

Дъбенската група представят авторската песен „В гора ми лежи“

Written by on 29/03/2023

Дъбенската група представят авторската песен „В гора ми лежи“

Дъбенската група представи видеото към своята авторска песен „В гора ми лежи“, включена в дебютния им албум „Спомен от Тракия“, който излезе през миналата година.Премиерата на клипа се състоя в ефира на Фен Фолк ТВ.

„В гора ми лежи“ е от северняшката фолклорна област, авторските текст и музика са дело на акордеониста Румен Начев, а за аранжимента групата се доверява на Ангел Ефтимов. Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов.

Видеоклипът към авторската песен е заснето в Дядо Стояновата воденица в град Сопот, която е емблематична за българското минало. Мястото е описано от Иван Вазов в романа му „Под игото“ и има историческа и сантиментална стойност. В града на Патриарха на българската литература я наричат още Бойчовата воденица по името главния герой в романа Бойчо Огнянов. Именно заради това групата от каталога на Ара Мюзик избира точно тази локация.

„Ние винаги се стремим да представяме качествен краен продукт на почитателите на фолклора. За това заедно работим усърдно и всички от групата взимаме участие в творческия процес, било то за музика, текст или аранжимент, всички имаме идеи. Искаме клиповете да се заснемат на специални локации, свързани с българското и хората да не забравят своята история.“, споделя част от групата.

Видеото на „В гора ми лежи“ на Дъбенската група може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist