fbpx

Дунавски поздрав от Цветелина и община Козлодуй за 2-ри юни в ефира на Фен Фолк ТВ

Written by on 30/05/2021

Дунавски поздрав от Цветелина и община Козлодуй за 2-ри юни в ефира на Фен Фолк ТВ

Цветелина зарадва своите почитатели с нов музикален подарък.
Песента „Дунавски поздрав“ е с изключителен заряд. Носи ведро настроение и положително послание, което ще отключи потока на изобилието в живота на слушателите й. Вярна на стилът си, да създава нова авторска музика, Цветелина се доверява на младия композитор и аранжор Александър Величков, от гр.Видин. Текстът на песента е неин, както и на последната й песен „Слънчова сестра“.
Певицата се запознава с композитора след едно нейно участие в родния му град и решават да направят фолклорна песен характерна за Дунавския край. Така новия тандем залага на ритъм, който до този момент е правен само в инструментални версии. Това вдъхновява още повече Цветелина, защото творчество й е характерно с нови идеи, разнообразни стилове и жанрове.
Щастлива е, че може да подари на почитателите си и на всички танцови клубове, нова и различна песен, на която се танцуват характерните за Дунавския регион хора – Батута, Ситно влашко, Челе уне, Арканул, Чачак, та дори и Дунавско хоро.
Музикалната идея се подкрепя радушно от кмета на гр.Козлодуй – Маринела Николова и със съдействието на общината, песента „Дунавски поздрав“ има възможност да бъде чута и видяна от любителите на българския фолклор по цял свят.
Видеото бе заснето в Ботевия парк на гр.Козлодуй, както и на кораба светиня „Радецки“ от екипа на Чарли Жиров и Ивалина Василева.
За стайлинга на изпълнителката са се погрижили от ателие „Дона-Сед“.
Танцьорите взели участие са от танцова формация „Златия“ при читалище „Христо Ботев“, гр. Козлодуй, с хореограф Георги Евденов.
Време е след тежкия период, през който премина света, да се усмихнем, хванем за ръце и да запеем заедно, пожелавайки си всички нужни неща, за които се пее в песента. Вярваме, че ще усетите заряда на града, изпълнен с енергия – Козлодуй и динамичния ритъм и послание на „Дунавски поздрав“.
На 02.06.2021г. – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, видеоклипа на песента „Дунавски поздрав“ ще направи своята премиера в ефира на Фен Фолк ТВ от 12:30 ч. Не ни пропускайте!

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist