fbpx

Дафина Димитрова: Поемам голям риск като интерпретирам познати песни

Written by on 15/12/2018

Дафина Димитрова: Поемам голям риск като интерпретирам познати песни

Дафина Димитрова

Дафина Димитрова

Година, наситена с много музикални събития и една поредна музикална изненада, която предстои в ефира на Фен Фолк ТВ. В началото на годината се видяхме и казвам и в края на годината добре дошла отново в ефира на Фен Фолк ТВ на Дафина Димитрова.

Здравейте! Много ми е приятно, че започнахме годината заедно и, че сега ще я завършим отново заедно.

Поводът, заради който се срещаме днес в предаването „Фолклорна усмивка“ не е никак малък. Това е една поредна музикална изненада, която ти си подготвила за всички свои почитатели и хората, които симпатизират на теб и на твоето творчество. Предлагам ти да бъдеш човекът, който да представи следващия музикален проект от твоето творчество, на който тепърва ще се любуваме в нашия ефир.

Да, така е. Има два нови проекта. Първият фолклорен проект, който направих беше една много хубава, известна песен. Това е „Полегнала е Гергана“. Другият проект, върху който работих паралелно беше още една така хубава и известна песен, която ние познаваме, това е „Мъри, стани, Добро“. Това са двете песни, които аз съм подготвила, и с които ще завърша тази година с моите музикални проекти и ще зарадвам нашите зрители от екрана на Фен Фолк ТВ, и разбира се, всички, които обичат български фолклор.

Къде снимахте видеата? Знам, че локацията също е много интересна. Аз така предварително да кажа на нашите зрители, тъй като те ще видят и клиповете, когато вече правим интервюто с теб. Ти си облечена с една прекрасна носия. Разкажи ни малко повече въобще за визията, която си подготвила и това, което ще видим от теб. 

Първо искам да кажа, че клиповете бяха заснети на връх рождения ми ден, което направи наистина записването още по-вълнуващо за мен. Това беше един страхотен подарък.

Да, ще използвам стерилизирани носии в тези два клипа, т.е. те не са изцяло автентични, има и по-съвременни елементи в тях, които съм използвала и се надявам наистина да се харесат на всички нас зрителите, когато ги гледаме.

С кого работи?

И на двете песни аранжиментът е направен от Явор Младенов, един страхотен музикант. Тук е моментът да му благодаря, защото наистина се получиха много красиви и хубави. Заснемането на клиповете като локация беше в София, използвахме красивия есенен пейзаж, който се получи в Бояна, Драгалевци и Панчарево. Текстовете са народни, музиката също. Надявам се наистина да се хареса на нашите зрители и да си я поръчват повече и повече в предаването „Празнична наздравица“.

Защо избра точно тези две песни? Виждам една тенденция в твоето творчество, Дафи, последните години, предвид последните ти музикални проекти, че наистина възраждаш и продължаваш живота на песни, които сме слушали, интерпретирани от други изпълнители.

Така е, това е много голям риск, който съм поела да интерпретирам песни, които са много широко познати на публиката и не само на публиката на всички ни. Няма събор, няма сватба и няма какъвто и да е повод и празник без да се изпеят тези песни, те са абсолютно задължителни. Така е наистина, този път заложих на нещо наистина познато на всички хора и се надявам да се хареса, макар че знам, че е нож с две остриета, имайки предвид все пак какви хубави и добри певци са ги изпълнявали. Надявам се и моето изпълнение да се хареса на публиката.

Цялото интервю може да гледате в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ:

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist